Blog

Augustus 2023: Google Core Update

Augustus 2023 Google Core algoritme Update

Een paar keer per jaar vindt er een grote update plaats in het zoekalgoritme van Google, de zogenaamde ‘Google Core update’. Ditmaal gaat het om de ‘August 2023 broad core update’. Core updates zijn grote updates in het algoritme van Google’s zoekmachine. Mocht je na deze periode (grote) veranderingen opmerkingen in jouw organische posities en traffic, dan komt dat zeer waarschijnlijk door deze update.


Bekendmaking

Google heeft onlangs de tweede belangrijke core-update van 2023 uitgerold. Deze update begon op 22 augustus 2023, omstreeks 13:30 uur en zoals gebruikelijk kan het enkele weken duren voordat deze volledig is geïmplementeerd. Over het algemeen wordt deze update nog niet als een grote verandering beschouwd, maar houdt er rekening mee dat het langer duurt voordat een update ook compleet is uitgerold in Nederland.

Google heeft op Twitter (X) het volgende aangekondigd: “De core update van augustus 2023 is uitgerold. Het kan tot 2 weken duren voordat de uitrol is voltooid.”

Augustus 2023 Google Core Update

Wat weten we over de update

Er wordt zeer zelden uitgebreide informatie gegeven over de inhoud van een core-update, maar dit is in het kort wat we wel weten:

Naam: Google Augustus 2023 broad core update.
Gelanceerd: 22 augustus 2023.
Uitrol: Het zal ongeveer één tot twee weken duren om volledig uit te rollen.
Doel: De update beoordeelt alle soorten inhoud.
Penalty: De update is geen ‘penalty’, maar het het bevordert of beloont goede webpagina’s.
Wereldwijd: Dit is een wereldwijde update die alle regio’s en talen beïnvloedt.
Impact: Dit lijkt een typische core-update te zijn die breed reikt en snel impact heeft.
Herstellen: Als je door deze update bent getroffen, moet je kritisch naar je website kijken en verbeteren aan de hand van het advies van Google over core-updates.
Vernieuwingen: Tot slot zal Google periodieke vernieuwingen aan dit algoritme doorvoeren, maar communiceert mogelijk niet over deze updates in de toekomst.

Tot slot

Benieuwd hoe TrafficTree jouw onderneming naar de next level kan tillen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier 015 8000243