Blog

Google en de integratie van AI met project ‘Magi’

Google Project Magi

Met de opkomst van ChatGPT, een chatbot van OpenAI op basis van kunstmatige intelligentie, kan Google natuurlijk niet achterblijven. Alhoewel ChatGPT geen directe concurrent is van Google, kan het zoekgedrag van mensen in de toekomst wel veranderen. Daar heeft zoekmachine Bing slim op ingespeeld, doordat Microsoft een samenwerking is aangegaan met ChatGPT. Niet lang na de release van ChatGPT kondigde Google hun eigen chatbot aan: Bard. Echter is Bard geen onderdeel van de Google zoekmachine en zo komen we uit bij project ‘Magi’.

Wat is project Magi

Project Magi is een springplank naar een revolutionaire nieuwe zoekmachine van Google. Waar Bard van Google een opzichzelfstaand platform is, wordt Magi (een AI-chatbot-achtige functionaliteit) geïntegreerd met de Googe zoekmachine. Door deze integratie wordt kunstmatige intelligentie gekoppeld aan de zoekmachine in een vastberaden poging om de AI-oorlogen voor te blijven.

Wanneer we vandaag de dag Googlen om een antwoord te vinden op onze vragen, dan krijgen we een pagina te zien met 10 zoekresultaten. Magi moet zorgen voor een meer gepersonaliseerde zoekmachine-ervaring, waarbij de zoekervaring meer gaat lijken op een gesprek. Het is een logische stap naar een toekomst waarbij we sneller en ook vooral betere antwoorden krijgen op onze vragen.

Team van 160 engineers

Volgens New York Times, die het nieuwsbericht publiceerde, werken er 160 software engineers aan project Magi. Helaas weten we nog niet heel veel over het project en Google zwijgt over de details. Het lijkt erop dat in eerste instantie onderdelen van Magi zullen worden toegevoegd aan de Google zoekmachine. Met de AI-gerichte aanpak moet er in de toekomst een compleet nieuwe zoekmachine ontstaan die de huidige zoekmachine, zoals we die nu kennen, moet gaan vervangen.

Project Magi speelt ook in op direct transacties vanuit de zoekmachine, bijvoorbeeld met de integratie van Google Pay. Waarom zou je nog naar een webshop of boekingswebsite gaan als je ook direct vanuit Google kunt betalen? Wat dit allemaal in de toekomst gaat betekenen voor SEO, advertenties en e-commerce is nog niet duidelijk.

Tot slot

Benieuwd hoe TrafficTree jouw onderneming naar de next level kan tillen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier 015 8000243