Blog

Juni 2021: Google Core update

Google core updates

Eens in de zoveel tijd vindt er een grote update plaats in het zoekalgoritme van Google, de zogenaamde Google Core updates. De laatste Core update dateert van een half jaar geleden, namelijk december 2020. De Core updates vinden eens in de zoveel maanden plaats. Gemiddeld tussen de 6 en de 12 maanden. Wat bekent deze nieuwe core update?

Bekendmaking

Via het Twitter-account van Google SearchLiaison maakte Google op 2 juni de nieuwe Core-update bekend met de passende naam “June 2021 Core update”. Wat opvalt in het Twitter-bericht is dat er direct na deze update alweer een nieuwe update zal plaatsvinden, de “July Core update”.

Juni 2020 core update google

Zijn dit 2 verschillende updates of 1 grote update? Ons vermoeden is dat Google de update heeft moeten opsplitsen in 2 delen. Later op de dag volgende het volgende bericht:

“Some of our planned improvements for the June 2021 update aren’t quite ready, so we’re moving ahead with the parts that are, then we will follow with the rest with the July 2021 update. Most sites won’t notice either of these updates, as is typical with any core updates….”

De update was dus inderdaad te groot voor in één keer, dus hebben ze de update opgesplitst in twee delen.

En nu?

Eigenlijk bij zo een beetje alle grote updates wordt er weinig bekend gemaakt over de inhoud van de update. Ook nu kunnen we alleen maar gissen naar wat de veranderingen zullen zijn van het algoritme. Hoewel grote updates vaak merkbaar zijn, is dit niet altijd het geval voor de Core updates. Sommige websites zullen stijgingen ervaren en andere websites dalingen. Zolang je SEO-strategie op orde is en je website up-to-date is, hoef je je over het algemeen weinig zorgen te maken. Tot slot laat Google weten dat de stijgingen en dalingen als gevolg van de juni-update weer teruggedraaid kunnen worden in de juli-update.

Tot slot

Benieuwd hoe TrafficTree jouw onderneming naar de next level kan tillen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier 015 8000243