Blog

Maart 2019: Google bevestigt grote algoritme update

Google update maart 2019

Dat Google continue bezig is met het zoekalgoritme te updaten is geen geheim. Wist je al dat het algoritme dagelijks wordt geüpdatet? Vaak zelfs meerdere keren per dag. De zoekmachine Google wordt steeds slimmer en door het algoritme te blijven updaten, worden de beste zoekresultaten getoond. En daar hebben we met zijn allen uiteindelijk allemaal baat bij. Zo nu en dan vinden er grote ‘core updates’ plaats en vaak is het een mysterie of er daadwerkelijk een update heeft plaatsgevonden. In dit geval weten we zeker dat er een update heeft plaatsgevonden, want Google heeft de update van 12 maart 2019 bevestigd.

Bevestiging van Google

Google bevestigt de core update op 12 maart.

Google algorimte update 12 maart

Moeten we ons zorgen maken over pagina’s die minder presteren na de update?

Google algorimte update 12 maart 2

Wat kan je doen als je negatief bent getroffen door de update?

Google algorimte update 12 maart 3

En nu?

Google geeft niet veel informatie vrij over de update, behalve dat de update heeft plaatsgevonden. We weten dat de update in gang is gezet tussen 5 en 11 maart. Zie je een groot verschil in bezoekersaantallen rond die data, dan is je website mogelijk positief of negatief beoordeeld door Google. Google geeft aan dat er geen ‘fix’ is voor deze update. Het is normaal dat goede pagina’s minder presteren en slecht-presterende pagina’s beter presteren. Blijf dus werken aan een gebruikersvriendelijke website met geweldige content en sterke backlinks. Stop direct met alles wat ook maar lijkt op zoekmachine manipulatie.

Contact

Ben je negatief getroffen door deze update en weet je niet waar het aan ligt? We kunnen niet garanderen dat we je er bovenop krijgen, maar met een uitgebreide analyse van jouw website kunnen we om te beginnen de vingers op de zere plekken leggen.

Contactformulier 015 8000243