Blog

Maart 2023: Google Core Update

Een paar keer per jaar vindt er een grote update plaats in het zoekalgoritme van Google, de zogenaamde ‘Google Core update’. Dit zijn updates die een grote impact hebben op het algoritme van Google en daarmee mogelijk ook de zichtbaarheid van jouw website in de zoekmachinegigant. Wat weten we tot nu toe over de maart 2023 core update?

Bekendmaking

Op 15 maart 2023 kondigde Google de nieuwe core-update aan. Zoals gewoonlijk werd de bekendmaking gedaan via het Twitter-account van ‘Google Search Central’. Waar er meestal wordt doorververwezen naar de Google Search Central blog, is dat nu niet het geval. In deze bekendmaking wordt er doorverwezen naar het ‘Google Search Status Dashboard‘. Ook hier vinden we weinig informatie over de update, maar wel kunnen we de status van de update in de gaten houden.

Google Core update maart 2023

Uitrol

Op de statuspagina zien we dat het twee weken kan duren totdat de update volledig is uitgerold. Naar verwachting is de uitrol dus uiterlijk op 29 maart 2023 compleet, maar soms duurt het iets langer.

Update 27-03-2023

Inmiddels zijn er bijna twee weken voorbij sinds de uitrol, maar de update is nog niet voltooid.

Wat weten we over de update

Vrij weinig. Naar verwachting komt er binnenkort meer informatie beschikbaar in de Google Search Central blog. Echter moeten we daar ook niet teveel van verwachten, gezien er nooit in details wordt getreden betreft de core-updates. Het doel van de core-update is websites beter en eerlijker te rangschikken in de zoekresultaten van de zoekmachine van Google. Sommige website zullen positieve effecten ervaren en andere websites zien hun posities mogelijk verslechteren na een update. Ook kan het zijn dat je vrijwel niets merkt van een update. In alle gevallen is het belangrijk om je website, content, en linkprofiel up-to-date te houden.

Tot slot

Benieuwd hoe TrafficTree jouw onderneming naar de next level kan tillen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier 015 8000243