Blog

Mei 2022: Google Core update

Google core updates

Eens in de zoveel tijd vindt er een grote update plaats in het zoekalgoritme van Google, de zogenaamde Google Core updates. De laatste Core update dateert van november 2021. Core updates zijn grote updates die eens in de zoveel maanden plaatsvinden. Wat weten we over de mei 2022 core update?

Bekendmaking

Op 25 mei 2022 maakte Google via het Twitter-account ‘Google Search Central’ bekend er een nieuwe core update wordt uitgerold. De naam van de update is makkelijk te onthouden: May 2022 core update. Over de inhoud van de update is er verder niets bekend gemaakt in de tweet. Wel wordt er doorverwezen naar de blog van Google Search Central.

Uitrol

Core updates zijn grote veranderingen om de algehele relevantie van de zoekresultaten te vergroten en ze nuttiger en nuttiger te maken voor iedereen. Het duurt ongeveer 1-2 weken voordat deze nieuwe update volledig is uitgerold.

Update 9 juni 2022

Inmiddels is er bevestigd dat de core update volledig is uitgerold. Het duurde in dit geval iets langer dan twee weken voordat de uitrol compleet was.

Wat weten we over de update

Helemaal niets ūüôā Inhoudelijk wordt er niets gerept over welke wijzigingen er precies hebben plaatsgevonden. Het enige wat we weten is dat de update heeft plaatsgevonden om de kwaliteit van de zoekmachines te verbeteren. Websites kunnen positieve of negatieve effecten ervaren. Daarnaast zullen ook veel websites helemaal geen veranderingen ervaren. Ben je benieuwd of deze update invloed heeft gehad op jouw website? Duik dan eens in de data in Google Analytics en Search Console.

Tot slot

Benieuwd hoe TrafficTree jouw onderneming naar de next level kan tillen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier 015 8000243