Blog

Passages van een pagina gaan beter scoren?

Google update phrases nov 2020

Tijdens een Google livestreamevent werd bekend gemaakt dat passages binnen een webpagina steeds belangrijker worden in de zoekresultaten van Google. Google indexeert dus niet alleen de gehele pagina, maar ook stukjes tekst binnen een pagina. Mensen die naar hele specifieke informatie op zoek zijn, zullen sneller vinden waar zij naar zochten.

Bekendmaking door Cathy Edwards

Cathy Edwards maakte deze mededeling bekend tijdens de livestreamevent ‘Search On’. Dankzij deze verbetering wordt het voor zoekers vanaf november 2020 makkelijker om een speld in een hooiberg te vinden. Stel: je bent op zoek naar ‘hoe kan ik mijn motorolie vervangen voor mijn Volvo 13194 oldtimer’. Er zijn heel veel websites die je informatie geven over het vervangen van je motorolie, maar niet specifiek voor het voertuig waar je naar op zoek was. Waarschijnlijk staat deze informatie wel ergens op het internet en dankzij deze update gaat specifieke informatie beter geïndexeerd én gerankt worden.

De video met toelichting kun je hieronder bekijken:

7% van de zoekresultaten wordt beïnvloed

Wat betekent dit concreet voor de zoekresultaten? De update zal maar liefst 7% impact hebben op de huidige zoekresultaten in alle landen en talen. Zoals gebruikelijk wordt de update als eerst uitgerold in Engelstalige gebieden en daarna volgen andere talen. Naar verwachting zal dit percentage hoger worden na verloop van tijd.

Wat betekent dit voor mijn online strategie?

Een website die niet een hele pagina heeft geweid aan een specifiek sub-onderwerp, maar het wel behandeld heeft op de pagina, komt vanaf november beter naar voren in de zoekresultaten. Artikelen die de diepte in gaan worden dus beloond. Long-tail zoekwoorden worden belangrijker dan ooit. De doelgroep die jij wilt aanspreken met jouw pagina, moet voorzien zijn van specifieke informatie voor die specifieke doelgroep.

Tot slot

Opnieuw een update van Google. Én weer een logische. De updates vinden altijd plaats om de zoekresultaten zo goed mogelijk te rankschikken voor de zoekers. Ben jij benieuwd welke winst jij kan behalen met deze update? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier 015 8000243